پیوندها
صفحه اصلی > کار گروه‌های تخصصی ستاد > تدوین استانداردها در گیاهان دارویی و فرآورده‌های با منشاء گیاهی 
تدوین استانداردها در گیاهان دارویی و فرآورده‌های با منشاء گیاهی

بر اساس راهبرد 1 سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی بخش الف-گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی و با توجه به بند 2 اقدام این بخش این سند (تهيه و تدوين استانداردهاي ملي برای محصولات حوزه گياهان دارويي و صادرات و واردات آن و ارائه آن به مراجع ذیصلاح برای تصویب) کارگروه تدوین استانداردها در گیاهان دارویی و فرآورده های با منشاء گیاهی با هدف بهبود صادرات، ارتقاء کیفیت مصرف داخلی و سایر موارد ضروری در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی سال 1392 در دانشگاه شهید بهشتی تشکیل شد.

اعضای شورای راهبردی این کارگروه عبارتند از:

·        دکتر پیمان صالحی(عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی)

·        مهندس نادیا احمدی(پژوهشگاه استاندارد)

·        دکتر فراز مجاب(عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی شهید بهشتی)

·        دکتر فرزاد نجفی(عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی)

·        دکتر فاطمه سفیدکن(معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع)

·        دکتر کامکار جایمند(عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع)

·        دکتر محمدحسین لباسچی(عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع)

·        مهندس علی ابراهیمی(نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی)

·        دکتر فرزانه انصاری فر(رئیس پژوهشکده غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد)

·        مهندس وحید گرجی(مدیر عامل شرکت دارویی زردبند)

 

در این کارگروه چهار کمیته با عناوین 1- کمیته عرقیات گیاهی و عصاره ها، 2- کمیته گیاه، 3- کمیته اسانس و 4- کمیته کشت گیاه فعالیت می­کنند که هر بخش وظیفه تدوین یکی از استانداردها را بر عهده دارد.

تاکنون 7 طرح تدوین استاندارد با عناوین ذیل در این کارگروه مورد تصویب قرار گرفته که چهار مورد از آن به تصویب نهایی سازمان ملی استاندارد رسیده است.

         تدوین استاندارد عرق آویشن - ويژگيها و روشهای آزمون    

         تدوین استاندارد عرق بید مشک  - ويژگيها و روشهای آزمون 

         تدوین استاندارد عرق شوید  - ويژگيها و روشهای آزمون    

         تدوین استاندارد عرق کاکوتی کوهی ويژگي‌ها و روشهای آزمون

         تدوين استاندارد گیاه آویشن شیرازی

         تدوین استاندارد گياه اسانس مرزه زراعی- ويژگيها و روشهای آزمون

 

         استاندارد روشهای بهینه زراعی و برداشت گیاهان دارویی و معطر (GACP)

©تمامی حقوق متعلق به این سایت و برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محفوظ می باشد.www.isti.ir