گزارشی از شرکت های دانش بنیان حوزه صنعت گیاهان دارویی؛

تعداد 109 فرآورده گیاهی و سنتی در یکی از شرکت های دانش بنیان کشور تولید و بومی سازی شده است.

با تلاش محققان داخلی در کشور؛ 109 فرآورده دارویی طبیعی و سنتی، در یکی از شرکت های دانش بنیان تولید و به بازار داخلی عرضه می شود.

با تلاش محققان داخلی در کشور؛ 109 فرآورده دارویی طبیعی و سنتی، در یکی از شرکت های دانش بنیان به منظور رفع نیازهای داخلی تولید و به بازار داخلی عرضه می شود.

 به طبیعت برگردیم و هزاران طعم تندوتیز فرآورده‌های دارویی. جان گرفتن دوباره میان هزاران هزار گیاه شناخته و ناشناخته که در دل طبیعت می‌روید و فریاد سلامتی را می‌دهد. ایرانیان  با طب سنتی و طبیعت دوستی دیرینه دارند. چه بسیار امراضی که با زیبایی طبیعت شفا یافت و  به انسان‌ها جان زندگی بخشید. گذشت و گذشت تا به امروز که طبیعت با فناوری عجین شد و تولیدات با آگاهی بیشتری به خدمت بیماران شتافت. محققان داخلی با تولید انواع فرآورده‌های دارویی موفق شدند، بخش عمده‌ای از نیاز بازار داخلی را فراهم کنند. 

 

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ به‌منظور معرفی و توضیح پتانسیل داروهای گیاهی در کشور،  به سراغ شرکت داروسازی گیاهی گل دارو رفت، تا ضمن معرفی محصولات آن به بررسی بخش طب سنتی و گیاه‌درمانی بپردازد. 

محمد فلامریان، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان گل دارو ، بابیان اینکه این شرکت دانش‌بنیان در راستای احیاء طب سنتی و گیاه‌درمانی علمی در کشــور شروع به کارکرده است گفت:  ابتدا تولیدات خود را با فرآوری و بسته‌بندی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی خشک استاندارد شروع کردیم و پس از تلاش بسیار موفق به تولید فرآورده‌های داروئی گیاهی به فرم قطره شدیم.

 

این فعال حوزه فناوری با اشاره به تولید و بومی‌سازی  ۱۰۹ فرآورده داروئی در کشور بیان کرد: 109 فرآورده دارویی با چاشنی گیاهان دارویی با اخذ پروانه تولید از وزارت بهداشت و درمان، به بازار داروئی عرضه شد.  بیش از ۲۰ فرآورده دیگر را نیز در مراحل مختلف پژوهش و آماده‌سازی برای اخذ پروانه و تولید در آینده دارد. 

 

وی انواع تولید داروهای گیاهی را به فرم‌های مختلف نام برد و توضیح داد:  قطره، شربت، قرص،کپسول، ژل،کرم،پماد و اسپری از اقسام مختلف تولیدشده است که توانسته‌ایم با بهره‌گیری از جدیدترین فن‌آوری داروسازی دنیا و استفاده از باکیفیت‌ترین مواد اولیه تولید و به بازار داروئی ایران و چندین کشور آسیائی و اروپایی عرضه کنیم.  

 

 

این فعال حوزه فناوری با تأکید بر ویژگی‌های محصولات تولیدشده داخلی در زمره گیاهان دارویی عنوان کرد: فرآورده‌های تولیدشده ضمن دارا بودن آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و کنترل،  مجهز به پیشرفته‌ترین ابزار و ادوات علـمی روز دنیا بوده است که با رعایت دستورالعمل‌های استاندارد داروسازی (GMP)، و سازمان بهداشت جهانی (WHO)  پروانه ISO-۹۰۰۱:۲۰۰۸ ، را دریافت کرده است. 

فلامریان بابیان اینکه جدیدترین ماشین‌آلات مربوط به تهیه عصاره‌های تغلیظ شده و خشک گیاهی مورد بهره‌برداری قرار داده است خبر داد:  با پیشرفت های حاصله در زمره گیاهان دارویی؛ در حال حاضر افزون بر مصرف مواد موردنیاز بازار داخلی ایران، بخش عمده‌ای از این عصاره‌ها نیز به کشورهای مختلف دنیا صادر می‌شود. 

 

وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه صادرات گفت: توانسته ایم با تولیدات خود، برند حاصله را  صادر کنیم و فرآورده‌های خود را در کشورهای آذربایجان، اوکراین، افغانستان، تاجیکستان، یمن، عراق و سایر کشورهای هم‌جوار به ثبت برسانیم. 

پایان پیام/32

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZnS1