باسمه تعالی
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی
آییننامه داخلی کارگروه تخصصی طب سنتی ایرانی و مکمل
مقدمه: به منظور ساماندهی کلیه امور علمی، اجرایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در حوزه طب سنتی ایرانی و طب مکمل و به استناد ماده (6) "سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی" مبنی بر اتخاذ ساز و کارهای اجرایی سازی سند، "کارگروه تخصصی طب سنتی ایرانی و مکمل" با رعایت وظایف محوله بشرح زیر تشکیل میگردد.
ماده 1- وظایف کارگروه:
- سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگی، پایش و پیگیری بین دستگاهی برای گسترش فعالیتها و رصد اقدامات در حوزه طب سنتی ایرانی، طب مکمل، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی
- ایجاد و تقویت ارتباطات همهجانبه با کلیه مراکز (دانشکدهها و گروهها) و انجمنهای علمی یا صنفی رشتههای مرتبط طب سنتی و مکمل (طب سوزنی، هومیوپاتی و...) در سراسر کشور
- تهیه و تدوین برنامه عملیاتی سالانه با نگاه به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و در نظر گرفتن اولویتها و چالشهای موجود
- اعلام و اطلاعرسانی اولویتهای سالیانه حمایتی کارگروه با توجه به برنامه عملیاتی سالانه و اهداف
- مدیریت تهیه بانک جامع آمار و اطلاعات و اطلاعرسانیهای مربوطه
- بررسی پیشنهاد حمایت از طرحها و پروژههای فناورانه حائز شرایط اولویت های سالیانه واصله به کارگروه از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکتها)
- تسهیل روند بررسی تخصصی درخواستهای تأسیس شرکتهای خلاق، فنآور و دانشبنیان و فرآیند ثبت آنها؛ همچنین کمک به تقویت و ارتقای سطح شرکتهای موجود با انجام حمایتهای مربوطه
- همکاری، بررسی و ارائه نظر کارشناسی درخصوص سایر امور مرتبط با حوزه کاری و نیز موارد محوله از جانب دبیر محترم ستاد (نامهها، جلسات، مراسم و رویدادها)
ماده 2- اعضای کارگروه
- دبیر کارگروه توسط دبیر ستاد به مدت دو سال انتخاب میشود.
- اعضای کارگروه به پیشنهاد دبیرکارگروه و با حکم دبیر ستاد به مدت دوسال انتخاب میشوند.
تبصره: با توجه به اهمیت جایگاه، حتماً یک نماینده از دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و یک نماینده از انجمن علمی طب سنتی ایران، به عنوان اعضای حقوقی، عضو ثابت کارگروه خواهند بود.
- یک نفر از اعضاء به عنوان جانشین دبیر کارگروه تعیین شده تا در غیاب ایشان امور محوله به کارگروه را پیگیری نماید.
ماده 3- جلسات کارگروه
- تشکیل جلسات کارگروه بر اساس هماهنگی و دعوت قبلی از سوی دبیر کارگروه خواهد بود.
تبصره: زمان و محل برگزاری جلسات کارگروه با هماهنگی و اتفاق نظر اعضاء تعیین خواهد شد.
- نحوه تصمیمگیری در مورد موضوعات مطروحه با اکثریت نسبی حاضرین است (تصمیم نصف بعلاوه یک تصمیم همه کارگروه محسوب میشود.)
- بسته به موضوع هر جلسه، با صلاحدید ریاست محترم ستاد، دبیرکارگروه و یا اعضاء، امکان حضور افرادی (حقیقی ـ حقوقی) متخصص و مرتبط با موضوع، در جلسات کارگروه به عنوان عضو افتخاری وجود دارد.
- تصمیمات کارگروه طی صورتجلسهای تنظیم و پس از امضاء اعضاء کارگروه برای تصمیمگیری بعدی به دبیر ستاد اعلام خواهد شد.
- غیبت غیر موجه اعضاء کارگروه در دو جلسه متوالی و یا سه جلسه غیر متوالی در طول یکسال بمنزله انصراف عضو مذکور تلقی خواهد شد.مراتب به دبیر ستاد جهت تعیین فرد جایگزین اعلام خواهد شد. تصمیمگیری در مورد غیبت اعضاء با اطلاع قبلی بر عهده کارگروه خواهد بود.
ماده 4- بررسی طرح ها و پروژه ها
- کارگروه بایستی ابتدا پرسشنامههای پیشنهاد طرح، ارجاعی از دبیرخانه ستاد را با ضوابط و مقررات مورد عمل تطبیق دهد و در صورت احراز شرایط نسبت به بررسی آنها اقدام کند.
- نتیجه بررسی پرسشنامههای پیشنهاد طرح که نظر کارگروه در مورد آنها مثبت اعلام میشود به دبیرخانه ستاد اعلام خواهد شد.
- نتیجه بررسی پرسشنامههای پیشنهاد طرح که بعلت نقص مدارک یا عدم احراز شرایط، نظر مثبت کارگروه را تأمین نکند به دبیرخانه ستاد عودت داده خواهد شد تا پس از تکمیل و رفع نقص و تأمین موارد درخواستی، مجدداً جهت بررسی به کارگروه ارجاع گردد.
- کارگروه میتواند در موارد ضروری برای بررسی پرسشنامههای پیشنهاد طرح و یا سایر موارد ارجاعی از طرف دبیر ستاد، از افراد متخصص و صاحب نظر دعوت نماید. بدیهی است تصمیمگیری در مورد این قبیل موارد در غیاب افراد مدعو صورت خواهد گرفت.
ماده 5- تصویب و اجرا
این آییننامه در یک مقدمه، پنج ماده و یک تبصره در نهمین جلسه کارگروه مورخ 1400/11/17تصویب شد و از تاریخ تصویب لازمالاجراء میباشد.
دکتر روشنک مکبرینژاد جانشین دبیر |
دکتر نفیسه حسینی یکتا عضو |
دکتر محمود خدادوست عضو |
دکتر حسین رضاییزاده عضو |
دکتر محمد ستایش عضو |
دکتر علی قبادی عضو |
دکتر وحید قاسمی عضو |
دکترآرمان زرگران عضو |
دکتر سید مهدی میرغضنفری
دبیر