جلسه نخست
همکاری های مشترک بین ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و دفتر طب ایرانی
نشست دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با مدیر کل دفتر طب ایرانی، نهم دی ماه 1403، در محل ستاد برگزار شد. هدف از این نشست همکاری دو مجموعه در جهت بررسی راهکارهای موثر برای تحقق اهداف سند و برطرف نمودن چالش های موجود در حوزه طب ایرانی بوده است.
جلسه همکاریهای مشترک بین ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت برگزار شد.
نشست دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با مدیر کل دفتر طب ایرانی، نهم دی ماه 1403، در محل ستاد برگزار شد. هدف از این نشست همکاری دو مجموعه در جهت بررسی راهکارهای موثر برای تحقق اهداف سند و برطرف نمودن چالشهای موجود در حوزه طب ایرانی بوده است. جناب آقای دکتر رزمجویی، دبیر محترم ستادتوسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، با تاکید بر ایجاد تعامل با دستگاهها و افراد فعال و علاقمند در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، اظهار داشتند: «این دو حوزه، همواره با چالشهایی روبرو بوده و هست. اما مواردی مانند نگاه مثبت مردم به طب ایرانی و سخنان همیشگی رهبری در راستای تقویت و گسترش این طب، وجود سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در کنار 9 دانشکده طب ایرانی در کشور و حدود 130 دانشجوی مقطع دکترای تخصصی طب سنتی و حدود 500 فارغ التحصیل طب ایرانی مشغول فعالیت در این حوزه، جای امیدواری دارد». ایشان به گسترش متوازن هر دو حوزهی گیاهان دارویی و طب سنتی اشاره نمودند و در این راستا همکاریهای دو جانبه و تعامل بیشتر ستادتوسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتیبا تمامی دستگاههای اجرایی ذکر شده در سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی را ضروری دانستند. در ادامه همچنین به استفاده از ظرفیت سایر سازمانهای دولتی و غیر دولتی فعال در این دو حوزه نیز تاکید کردند.
در ادامه جلسه، سرکار خانم دکتر حسینی یکتا، مدیر کل محترم دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، به آگاه نبودن اکثر وزرا و معاونین از این سند ملی و ظرفیتهای نهفته در این حوزه، اشاره و چنین بیان کردند: «خوشبختانه این سند، جزء معدود اسناد کشور است که در آن به تمام چالشها و راهکارهای هر دو حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی توجه شده است. هر چند در حوزه طب سنتی به سبب هموار نبودن مسیر، کاستیهایی وجود دارد که امید است این چالشها در ادامه هموار شود». سرکار خانم دکتر مکبری نژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران، با اظهار نگرانی از این که میزان تحقق اهداف سند در حوزه طب سنتی رضایت بخش نبوده است، بیان کردند: «لازم است از تمام ظرفیتهای موجود در کشور برای توسعه طب سنتی استفاده کرد. انجمن علمی طب سنتی ایران با تمام توان برای پیشبرد این حوزه آماده انجام همکاری با ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی است».
ارسال به دوستان