بخش نخست

تدابیر فصل تابستان در طب سنتی ایرانی (1)

بسم الله الرحمن الرحیم

تدابیر طب سنتی ایرانی در فصل تابستان

  1. مزاج فصل تابستان گرم و خشک است.
  2. در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب می‌باشند و باید از مصرف خوردنی‌های گرم و خشک، مانند غذاهای خیلی‌تند، شور یا شیرین پرهیز کنند.

مواد غذایی مضر برای افراد گرم و خشک در تابستان

  1. مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند، خردل
  2. سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید
  3. مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلات مانند چیپس شور، آجیل شور و شیرینیها
  4. درصورت امکان غذا ها خام و پخته تهیه شوند و از سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن غذا که باعث گرم و خشک شدن مزاج می‌شوند اجتناب کنید.
  5. مصرف شکلات‌، کیک و حتی شیرینی‌جات طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوه‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس و... در فصل تابستان محدود کنید.(به علت گرمی مزاج آنها)
  6. گوشت‌های قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شوند.
  7. گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند.
  8. گوشت شتر به دلیل گرما و خشکی زیاد نباید به طور معمول مصرف شود.
  9. از مصرف غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد نیز به دلیل گرم بودن مزاجشان باید در این فصل پرهیز شود./ مریم عربی   
کلمات کلیدی
//isti.ir/ZKoy