ماه رمضان 1403-1404
تدابیر گام به گام ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب ایرانی
ماه مبارک رمضان یک فرصت استثنائی و یک تمرین یک ماهه برای پاک زیستی و اصلاح و ارتقاء رفتار است که می تواند اندوخته و انگیزه ای باشد تا انسان را در مسیر حق و تقوا حمایت و هدایت کند. صدها مقاله و تحقیق علمی که در ایران و دیگر کشورها منتشر شده هرکدام به گونه ای حکایت از نقش روزه در تأمین و ارتقاء سلامت دارد و البته همه این برکات، در حاشیه برکات معنوی روزه داری است که در قرآن کریم برآن تأکید شده است. با رعایت تدابیرطب ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان، می توان درکنار لذت معنوی، سلامتی و نشاط خود را نیز حفظ کنید.
ماه رمضان 1403
تدابیر ماه مبارک رمضان در طب ایرانی
برخی خوراکیها مانند هندوانه، هلو، خیار، شیر و ... طبع بسیار لطیفی دارند و هنگام ورود به معده تابع طبع معده میشوند؛ بنابراین اگر به هنگام تشنگی که صفرای زیادی در معده جمع شده است مصرف شوند (یا در کسانی که ذاتا معده بسیار داغی دارند)، با ورود به معده به خلط صفرا تغییر ماهیت داده عملا به جای خنک کردن فرد، حرارت او را افزایش میدهد. لذا این خوراکیها را تنها وقتی مصرف کنید که با مصرف خوراکیهای دیگر، عطش اولیه و داغی کبد و معده را فرونشانده باشید.
کارگروه طب ایرانی
طب ایرانی رویکردی امید آفرین برای ایجاد جامعه سالم
نشست هماندیشی اعضای کارگروه تخصصی طب ایرانی، با حضور دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی و مدعوین این کارگروه، 14 اسفند 1403 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
IPSS
بیست و پنجمین سمینار دانشجویان داروسازی ایران، دانشکده داروسازی جندی شاپور اهواز
دعوت از شرکت های فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل جهت همکاری با این سمینار از اولویت های این همایش است.
کارگروه فناوری
کارگروه فناوری های نوین در زنجیره ارزش گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی
نشست هماندیشی و تبادل نظردستاندرکاران و فعالان حوزه فناوری گیاهان دارویی با حضور دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، صبح روز 28 بهمنماه 1403 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی با حضور تنی چند از نخبگان و متخصصان این حوزه تشکیل جلسه داد. محوریت این نشست به فناوریهای نوین در زنجیره ارزش گیاهان دارویی و طب سنتی، چالش ها، نیازها و راهکارهای توسعه فناوری با هدف ارتقا و گسترش اقتصاد این حوزه اختصاص یافت.
زکام
تدابیر زکام و سرماخوردگی در طب ایرانی (2)
نسخه های خانگی زکام: سرماخوردگی یکی از مواردی است که در آن، قدرت شفابخشی عسل بسیار واضح است.
زکام
تدابیر زکام و سرماخوردگی در طب ایرانی (1)
یکی از مهمترین اصول در درمان سرماخوردگی، استراحت کافی است که باعث افزایش توان دفاعی بدن می شود. البته دقّت داشته باشید که منظور از استراحت کافی، زیاد خوابیدن نیست چرا که خواب بیش از حد با افزایش میزان بلغم بدن می تواند اثرات معکوسی داشته باشد.
جلسه نخست
همکاری های مشترک بین ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و دفتر طب ایرانی
نشست دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با مدیر کل دفتر طب ایرانی، نهم دی ماه 1403، در محل ستاد برگزار شد. هدف از این نشست همکاری دو مجموعه در جهت بررسی راهکارهای موثر برای تحقق اهداف سند و برطرف نمودن چالش های موجود در حوزه طب ایرانی بوده است.