اولویت های حمایتی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی
اولویت های حمایتی ستاد در حوزه بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی اعلام شد
فراخوان اولویت های حمایتی از طرح ها و پروژه های تجاری سازی در راستای جهش تولید
فراخوان اولویت های حمایتی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در راستای جهش تولید
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی
فراخوان اولویت های حمایتی از طرح ها و پروژه های تجاری سازی در راستای جهش تولید
مراحل دریافت حمایت:
- متقاضی حقوقی: دریافت فایل کاربرگ( پروپوزال) از بخش فرم ها(پرسشنامه پیشنهاد طرح) در سایت ستاد
- متقاضی حقوقی:تکمیل کلیه بندها با رعایت ارتباط مشخص هر سوال با پاسخ ارائه شده
- متقاضی حقوقی: ارسال پروپوزال به همراه یک نامه درخواست با سربرگ رسمی به ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی
- ستاد: ارجاع پروپوزال های دریافتی به کارگروه مربوطه و انجام بررسی تخصصی در کارگروه توسط متخصصان حوزه
- ستاد: اعلام پاسخ کتبی(مبنی بر رد یا پذیرش طرح با ذکر توضیحات) به ارسال کننده درخواست
***نکات قابل توجه***
- حمایت های مادی ستاد شامل پروژه های تحقیقاتی و اشخاص حقیقی نمی باشد.
- طرح های ارسالی بایستی مبتنی بر کاربرد خلاقانه و فناورانه از گیاهان دارویی حول محور مشخص شده باشد.
- ذکر نام گیاهان دارویی مورد استفاده در پروپوزال الزامی است.
- بدیهی است در همه موارد ، تولید و ارائه نمونه حاصل از یافته تحقیقاتی همراه با کلیه مجوزهای قانونی لازم از مراکز و موسسات ذیربط ضروری است تا پس از بررسی های فنی و کارشناسی و در صورت تایید کارگروه تخصصی ، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی امکان حمایت برای تولید انبوه و تجاری سازی ان فراهم گردد.
- طرح های پذیرفته شده جهت دریافت حمایت از صندوق پژوهش و فناوری استان ها به استان مربوطه معرفی می شوند.
- درصورت نیاز به راهنمایی و کسب اطلاعات تکمیلی درخصوص پروپوزال و نحوه تکمیل آن به بخش تماس با ما در سایت ستادتوسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی(بخش پیگیری طرح ها و پروژه های دولتی و خصوصی) مراجعه شود.
- ارائه مشاوره تخصصی در زمینه مربوطه توسط متخصصان برای کلیه متقاضیان امکان پذیر می باشد.
کارگروه: بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی
مخاطبان: شرکت های تولیدکننده و موسسات و مراکز تحقیقاتی فعال درحوزه بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی
کارگروه تخصصی بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی که به استناد ماده 6 سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی ذیل ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی تشکیل گردیده است ، در سالهای اخیر حسب مورد برای تعیین اولویتها و سیاستهای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی با تشکیل جلسات و دعوت از خبرگان و صاحبنظران این عرصه اقداماتی را انجام داده و میدهد .
از آنجا که کارگروه یاد شده در راستای پرهیز از موازی کاری و ایجاد تداخل احتمالی با دستگاههای موظف و مسئول در حوزه بذر و اندام تکثیری صرفا به تبیین سیاستهای کلی ستاد و بویژه بررسی طرحهای پیشنهادی واصله از سوی فعالین این حوزه می پردازد لذا با هماهنگی و همکاری با دستگاههای اجرایی ذیربط دراین زمینه اولویت تولید و تکثیر بذر و اندام تکثیری را به اقلامی از گیاهان دارویی اختصاص داده است که به عنوان مواد اولیه ، مورد نیاز مبرم صنایع دارویی و آرایشی – بهداشتی کشور شناخته میشوند.از جمله این اقلام میتوان به زعفران، گل محمدی ، زیره سیاه ، زیره سبز ، سیاهدانه ،بابونه ، آویشن ، اسطوخودوس ، نعنافلفلی ، موسیر و ... اشاره نمود .
بر این اساس و در اجرای وظیفه ذاتی خود که ایجاد هماهنگی بین بخشی و تعامل و همکاری با دستگاههای اجرایی ذیربط میباشد نسبت به بررسی کارشناسی و ارزیابی طرحهای و پروژه های فناورانه دریافتی از شرکتهای فعال در این زمینه اقدام مینماید.
کارگروه تخصصی بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی بر اساس نظام نامه خود یکی از محورهای اصلی حمایت خود از واحدهای تولیدی فناور در این زمینه را بهره گیری از فناوری های جدید مبتنی بر تحقیق و توسعه از جمله پوشش دار کردن و تغییر اندازه بذر با فرمولاسیونهای جدید که ویژگی نو و ارزش افزوده علمی خاصی در بذر و اندام تکثیری ایجاد کرده باشد تعیین نموده است.
همچنین بازدید از فعالیتهای تولید کنندگان موفق و فناور در این حوزه و هدایت آنها به دستگاههای اجرایی ذیربط برای طی مراحل اداری و دریافت مجوزهای قانونی از دیگر اقدامات جاری این کارگروه است.
کارگروه در بررسی طرحها و پیشنهادات واصله به کارگروه توجه ویژه به استفاده از دانش فنی جدید در زمینه روشهای جدید فرآوری بذر و اندام تکثیری ازجمله بوجاری ، بسته بندی ، نگهداری و حمل و نقل و همچنین استفاده از محصولات مبتنی بر فناوری نوین در اولویت قرار دارد .
اولویت های حمایتی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی از تولیدکنندگان بذر و اندام تکثیری عبارتند از :
1 – تولید بذور هیبرید و اندام تکثیری گیاهان دارویی دارای اولویت (زعفران، گل محمدی ، زیره سیاه ، زیره سبز ، سیاهدانه ،بابونه ، آویشن ، اسطوخودوس ، نعنافلفلی ، موسیر)با استفاده از روشهای فناورانه و نوین علمی
2 - طراحی و تولید تجاری سامانه فرآوری بذور شامل بوجاری، بسته بندی و عرضه گیاهان دارویی با استفاده از دانش فنی روز و نوین با تاکید بر بذور دانه ریز
3 – تولید تجاری اندام تکثیری گونه های قارچ های خوراکی قابل استفاده در تولید داروی گیاهی و محصولات آرایشی- بهداشتی
ارسال به دوستان