بسم الله الرحمن الرحیم
تدابیر طب سنتی ایرانی در فصل تابستان
- مزاج فصل تابستان گرم و خشک است.
- در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب میباشند و باید از مصرف خوردنیهای گرم و خشک، مانند غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین پرهیز کنند.
مواد غذایی مضر برای افراد گرم و خشک در تابستان
- مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند، خردل
- سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید
- مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلات مانند چیپس شور، آجیل شور و شیرینیها
- درصورت امکان غذا ها خام و پخته تهیه شوند و از سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن غذا که باعث گرم و خشک شدن مزاج میشوند اجتناب کنید.
- مصرف شکلات، کیک و حتی شیرینیجات طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوههای شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس و... در فصل تابستان محدود کنید.(به علت گرمی مزاج آنها)
- گوشتهای قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شوند.
- گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند.
- گوشت شتر به دلیل گرما و خشکی زیاد نباید به طور معمول مصرف شود.
- از مصرف غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد نیز به دلیل گرم بودن مزاجشان باید در این فصل پرهیز شود./ مریم عربی
ارسال به دوستان