جشنواره ملی طب ایرانی
دکتر دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی، در هتلِ قلبِ بیمارستان شهید رجایی شرکت کردند.
اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی
حضور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی
دکتر دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی، در هتلِ قلبِ بیمارستان شهید رجایی شرکت کردند.
دبیر ستاد با تاکید بر ارتقای طب ایرانی، اظهار داشتند: « ستاد گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمی و فناوری و دانش بنیان ریاستجمهوری به عنوان یک دستگاه فرا سازمانی و به عنوان یک تسهیلگر همیشه در خدمت دو حوزه مهم گیاهان دارویی و طب سنتی بوده و خواهد بود. در همین راستا، برنامههای گوناگونی برای ارتقای طب ایرانی با کمک نخبگان و متخصصین این حوزه در سال ۱۴۰۴ طراحی شده است. تشکیل کارگروه طب سنتی در ستاد، با حضور نخبگان و متخصصان این حوزه از جمله این برنامهها است. این کارگروه بنا دارد تا با بررسی چالشها و نقاط قوت این حوزه، بخش زیربنایی پژوهش و فناوری در حوزه طب ایرانی را ارتقا دهد».
ایشان با اشاره به افقها و برنامههای خوبی که در حوزه طب ایرانی وجود دارد، چنین افزودند: «در هفته گذشته، تفاهم نامه بسیار ارزشمندی، در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی با بنیاد علم ایران امضا شد. بر اساسِ این تفاهم نامه، برای اولین بار از پایان نامههای دکترای حرفهای (دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد) که زیربنای گیاهان دارویی و طب ایرانی دارند، حمایت مالی صورت خواهد گرفت.
علاوه بر پایاننامههای دانشجویان علوم پزشکی، از پایاننامههای دانشجویان دکترای تخصصی طب ایرانی که زیربنای گیاهان دارویی و طب ایرانی دارند نیز حمایت مالی صورت خواهد گرفت».
در ادامه، دکتر دامون رزمجویی با اشاره به تفاهمنامه مهم دیگری که مربوط به فناوری در بخش گیاهان دارویی و طب ایرانی است، خاطر نشان کردند: «طبق این توافقنامه فعالیتها و طرحهای فناورانه و محصول محور ارائه شده توسط هیأت علمی، حمایت مالی خواهیم کرد. این توافقنامه در شهریور ماه اجرایی خواهد شد».
وی با اشاره به حمایت این ستاد از تجاریسازی محصولات فناورانه در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی، چنین بیان کردند: «از میان داروهای گیاهی مجوز دار، تنها تعداد کمی در بخش درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین، تعدادی از داروهای مجوز دار هم، هستند که هنوز تولید نشدهاند که سعی داریم در سطح ملی و بینالمللی آنها را وارد بازار کنیم. از سوی دیگر با کمبود محصولات پاراکلینیکی مواجه هستیم. از همین روی، هر کدام از متخصصان و نخبگان کشور که در دو حوزه ابزارهای تشخیصی و کیتهای تشخیص مزاج به ستاد مراجعه کنند، مورد حمایت مادی و معنوی قرار خواهند گرفت».
او با تاکید بر بحث درمان و این که متخصصان این حوزه از سوی ستاد مورد حمایت قرار خواهند گرفت، تصریح کردند: «رشد طب ایرانی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۴ کاملا مشهود است. اما انتظارات ما از حوزه طب ایرانی خیلی بیشتر است و از وزارت بهداشت انتظار حمایتهای بیشتری داریم».
وی در پایان، از زحمات برگزار کنندگان این جشنواره که برای ارتقای علمی و فنی طب ایرانی در تلاش هستند، تشکر و قدردانی کردند.
ارسال به دوستان