گزارش تولید یک محصول فناورانه؛
تولید داروی کاهش دهنده قند خون
یک شرکت دانش بنیان با استفاده از عصاره دانه شنبلیله اقدام به تهیه کپسول کاهش دهنده قند خون کرده است.
یک شرکت دانش بنیان با استفاده از عصاره دانه شنبلیله اقدام به تهیه کپسول کاهش دهنده قند خون کرده است.
به گزارش ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی ، وحیده غروی کاشانی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولیدکننده این دارو گفت: این محصول به صورت کپسول ۵۰۰ میلی گرمی است که مشابه یک نمونه فرانسوی ساخته شده است. میزان ماده مؤثره تریگلونلین در هر دو کپسول نمونه داخلی و خارجی برابر است.
وی بیان کرد: روش تهیه این محصول در مقایسه با نمونه خارجی آن متفاوت بوده و در کپسول ایرانی از روش تهیه عصاره خشک استفاده شده است. ساخت آن به گونه ای طراحی شده که دارای حداکثر فراهمی زیستی یا جذب ماده مؤثره باشد. این در حالی است که نمونه خارجی به روش سرماسیاب تهیه شده است.
مجری این طرح تحقیقاتی با بیان این که شنبلیله یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است و از زمانهای دور در هند، چین، مصر و بخش هایی از اروپا به دلیل خواص درمانی مورد استفاده قرار می گرفته است بیان کرد: در چند دهه اخیر مطالعات فارمالوژیک متعدد و بررسی های بالینی زیادی بر روی آثار پایین آورنده قند و کلسترول خون دانه شنبلیله و عصاره های مختلف آن انجام شده و در بیشتر این تحقیقات موارد بالا مورد تأیید قرار گرفته است.
به گفته وی، نکته حائز اهمیت در مورد خواص ضد دیابت گیاه شنبلیله این است که پس از مصرف دانه شنبلیله، علائم کلینیکی دیابت خصوصاً پلی اوری، ضعف و کاهش وزن به طرز قابل توجهی بهبود می یابد. شنبلیله از طریق ایجاد تعادل در متابولیسم کربوهیدرات ها، سبب تحریک اشتها میشود و در بیماران مبتلا به آنورکسی یا کم اشتهایی دارای اثرات مفید است.
غروی کاشانی تاکید کرد: آنچه مسلم است تأثیر دانه شنبلیله بر کاهش قند خون در بیماران دیابتی از طریق مکانیسم های متعددی صورت می گیرد. از میان مواد مؤثره دانه، الکالوئید تریگلونین و آمینو اسید ۴- هیدروکسی ایزولوسین بالاترین تأثیر را بر روی اثر کاهش دهنده قند خون دارا است.
وی توضیح داد: تریگلونلین باعث افزایش گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز خون شده و جذب گلوکز را در بافت ها بهبود می بخشد. در حالی که آمین اسید ۴- هیدروکسی ایزولوسین با مکانیسم احتمالی تحریک و آزادسازی انسولین از پانکراس اثر خود را اعمال می کند.
این مدیرعامل شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: به طور طبیعی هورمون انسولین توسط پانکراس تولید می شود و به ورود گلوکز به داخل سلول ها کمک می کند تا بتوانند به عنوان سوخت در سلول های بدن مورد استفاده قرار گیرند. دیابت نوع ۲ زمانی است که بدن نمی تواند از انسوین موجود استفاده کنند. این شکل از دیابت معمولا در افراد بالای ۴۰ سال ظاهر می شود و درمان آن به وسیله رژیم غذایی و استفاده از قرص های خوراکی ضد دیابت و گاهی اوقات بوسیله رژیم غذایی و تزریق انسولین صورت می گیرد.
وی بیان کرد: تعداد مبتلایان به دیابت نوع ۲ به دلیل افزایش میزان چاقی به طور چشمگیری در کشورهای پیشرفته و در حال رشد رو به افزایش است. به علاوه تحقیقات اهمیت مسئله مستعدین ابتلا به دیابت و یا سندروم متابولیک را در شرایطی که مقاومت به انسولین تبدیل به ناکارآمدی سوخت و ساز گلوکز می شود را نشان داده است.
غروی کاشانی با اشاره به این که بر طبق آخرین آمار منتشر شده جمعیت مبتلایان به دیابت در جهان فراتر از ۴۰۰ میلیون تن است، گفت: متأسفانه بیماران مبتلا به سندروم متابولیک و یا دیابت در معرض خطر بالایی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آسیب های جدی بر سلامتی را دارند. مکمل طبیعی که در دراز مدت بدون ایجاد عارضه بتواند سوخت قند را تنظیم و میزان چربی را متعادل کند مورد نیاز است. این افراد می توانند از یک روش بی خطر و ارزان که برپایه مواد طبیعی پایه گذاری شده و فاقد عوارض جانبی است استفاده کنند.
این شرکت دانش بنیان در سومین دوره جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) محصولات خود را عرضه کرده است.
مدیرعامل این شرکت حضور در نمایشگاه گیاهان دارویی را فرصت مناسبی برای استقبال مخاطبانش عنوان کرد.
وی توضیح داد: با گذشت دو سال از حضور ما در سومین دوره نمایشگاه هنوز درخواستها و سفارشهایی به ما میرسد که از نمایشگاه دوره سوم با ما آشنا شده و ارتباط برقرار کرده اند. این رویداد فرصت مناسبی برای فعالیت ما ایجاد کرد و خاطره خوبی شد.
غروی کاشانی با ابراز علاقه مندی برای حضور در دوره چهارم این جشنواره گفت: ما حتی از استمرار این رویداد نه به عنوان دو سالانه که به صورت سالیانه استقبال میکنیم. چرا که مخصوصا برای شرکتهایی که هنوز بزرگ نیستند فرصت مناسبی برای ارتباطات داخلی و حتی خارج از ایران فراهم میکند.
علاقمندان برای اطلاع از آخرین اخبار جشنواره و ثبت نام می توانند به وبسایت http://expo4.chtm.isti.ir مراجعه فرمایند.
ارسال به دوستان