نخستین بازدید
دیدار از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی
دکتر دامون رزمجویی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف احصاء توان علمی و اجرایی بخش دانشگاهی کشور در حوزه فرآوری گیاهان دارویی از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی بازدید کردند.
دکتر دامون رزمجویی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف احصاء توان علمی و اجرایی بخش دانشگاهی کشور در حوزه فرآوری گیاهان دارویی از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید، جلسهای در سالن کنفرانس این پژوهشکده برگزار شد و دکتر علیرضا قاسم پور، رئیس پژوهشکده به ارائه گزارش جامعی از عملکرد این پژوهشکده پرداخت و با اشاره به این که پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی نهادی شناخته شده در صنعت فرآوری گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی کشور است، عنوان کرد: «این مرکز نه تنها دارای زیرساخت های آزمایشگاهی و نیروی انسانی قوی برای اجرای پروژه های دارای تکنولوژی بالا در صنعت داخلی است بلکه به عنوان مجری پروژه های منطقهای نیز فعالیت می کند و میزبان دانشجویان و اساتید سایر دانشگاه ها داخلی و منطقهای جهت مهارت آموزی است».
وی همچنین با اشاره به اینکه فعالیت این پژوهشکده در راستای تحقق توسعه زنجیره ارزش ثروت آفرینی کشور است و تلاش دارد با گسترش توان پالایشگاه های کشور در راستای حفظ و ارتقاء بهرهمندی از این میراث ملی قدم بردارد، چنین افزود: «این پژوهشکده طی 12 سال گذشته بیش از 50 پروژه موفق صنعتی را اجرا نموده و فعالیتها و پژوهشهایی را پیگیری کرده که نمونه آن در دنیا کم سابقه است».
در ادامه، دکتر رزمجویی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی، با اشاره به سند ملی گیاهان دارویی و طرحهای پیشران ستاد که توسعه صنعت تولید مواد اولیه صنایع مرتبط با گیاهان دارویی از جمله آن است به اهمیت وجود پایلوت نیمه صنعتی برای تبدیل یافتههای دانشگاهی به دانش فنی و تولید صنعتی آن نیز اشار کرده و توجه ویژه برنامه راهبردی ستاد را به اجزاء مختلف زنجیره ارزش یادآوری نمودند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی، ضمن اشاره به تقویت زیرساختهای موجود، یادآور شد: «امیدوارم سایر ارگانهای مرتبط مانند وزارت علوم و دانشگاه نیز از این پژوهشکده حمایت نماید. اجرای پروژهای مشترک در سطح کارهای کار آزمایی بالینی بین پژوهشکده و سایر دانشگاه های کشور از جمله دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و نیز سایر دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موجب تقویت توان اجرایی و در نهایت پیشرفت کشور است».
همچنین پیشنهاد شد با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از توان این پژوهشکده در جهت تقویت توان سایر شرکتهای تولید کننده این حوزه و دانشکده ها و دانشگاه های دارای زمینه کاری مشترک بهره مند شوند. همچنین تاکید بر این نکته که گسترش فعالیت های تبادل فناوری پژوهشکده در سطح بین المللی مورد حمایت ستاد و معاونت خواهد بود.
سپس بازدید از بخش های مختلف پژوهشکده صورت گرفت./ف.ر
ارسال به دوستان