بخش نخست
تدابیر فصل بهار از دیدگاه طب ایرانی (1)
حکمای ایرانی بر این باور بودند که همانگونه که پیدایش بیماری نیاز به سبب دارد، تندرستی نیز بدون تدبیر و تدارک سبب های آن، پایدار و برقرار نمی ماند. حکما این اسباب را شش سبب می دانستند و آنها را به نام «اسباب سته » یا «سته ضروریه» می خواندند و برای هر یک، چند و چون بسیار برمی شمردند. این شش سبب عبارتند از: هوا، خوردنی ها و آشامیدنی ها، حرکت و سکون بدنی، خواب و بیداری، استفراغ (به معنی فراغت یافتن و آسوده شدن از مواد زاید و سمی از طریق دفع از راه های طبیعی) و احتباس ( نگهداری مواد حیاتی در بدن) و رویدادهای نفسانی.
ماه رمضان 1403-1404
تدابیر گام به گام ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب ایرانی
ماه مبارک رمضان یک فرصت استثنائی و یک تمرین یک ماهه برای پاک زیستی و اصلاح و ارتقاء رفتار است که می تواند اندوخته و انگیزه ای باشد تا انسان را در مسیر حق و تقوا حمایت و هدایت کند. صدها مقاله و تحقیق علمی که در ایران و دیگر کشورها منتشر شده هرکدام به گونه ای حکایت از نقش روزه در تأمین و ارتقاء سلامت دارد و البته همه این برکات، در حاشیه برکات معنوی روزه داری است که در قرآن کریم برآن تأکید شده است. با رعایت تدابیرطب ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان، می توان درکنار لذت معنوی، سلامتی و نشاط خود را نیز حفظ کنید.
کارگروه طب ایرانی
طب ایرانی رویکردی امید آفرین برای ایجاد جامعه سالم
نشست هماندیشی اعضای کارگروه تخصصی طب ایرانی، با حضور دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی و مدعوین این کارگروه، 14 اسفند 1403 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
IPSS
بیست و پنجمین سمینار دانشجویان داروسازی ایران، دانشکده داروسازی جندی شاپور اهواز
دعوت از شرکت های فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل جهت همکاری با این سمینار از اولویت های این همایش است.
کارگروه فناوری
کارگروه فناوری های نوین در زنجیره ارزش گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی
نشست هماندیشی و تبادل نظردستاندرکاران و فعالان حوزه فناوری گیاهان دارویی با حضور دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، صبح روز 28 بهمنماه 1403 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی با حضور تنی چند از نخبگان و متخصصان این حوزه تشکیل جلسه داد. محوریت این نشست به فناوریهای نوین در زنجیره ارزش گیاهان دارویی و طب سنتی، چالش ها، نیازها و راهکارهای توسعه فناوری با هدف ارتقا و گسترش اقتصاد این حوزه اختصاص یافت.
نشست تخصصی
همکاری مشترک بین ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با سازمان حفظ نباتات کشور
نشست دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، نوزدهم آذر ماه 1403 در محل این سازمان برگزار شد. هدف از این نشست همکاری دو سازمان برای توسعه آفت کش های گیاه پایه و توسعه اکوسیستم نوآوری و نفوذ فناوری در صنعت آفت کش ها بود.
نخستین بازدید
دیدار از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی
دکتر دامون رزمجویی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف احصاء توان علمی و اجرایی بخش دانشگاهی کشور در حوزه فرآوری گیاهان دارویی از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی بازدید کردند.
بخش سوم
تدابیر بیماری فشار خون از دیدگاه طب ایرانی (3)
در دنیای پرشتاب امروز، که علم پزشکی نوین با سرعتی چشمگیر در حال پیشرفت است، طب سنتی به عنوان میراث کهن بشریت، هنوز هم نقشی موثر در حفظ سلامتی و درمان بیماریها ایفا میکند.